– Stjernedryss over Cape Town 
WESTERN CAPE ROAD TRIP

Western Cape Road Trip

Western Cape har nydelige tettsteder og yrende småbyer på rekke og rad. Hvor enn ruten går, møtes du av tilbakelent sjarm og vennlige mennesker på din vei.

Her kan du legge opp til en 2-4 dagers rundtur.

Her er et knippe steder vi mener er verdt et besøk. Blant annet er Swellendam perfekt for historieinteresserte, med flust av minnesmerker og historiske bygninger. Den lengste sandstranden sør for ekvator finner du ved Struisbaai, og for gourmetfantaster er Stanford et must, med spennende smaking av vin, øl og oster fra lokale produsenter.

Elgin

Elgin er en av Western Capes best bevarte hemmeligheter. Det ligger bare en times kjøretur fra Cape Town og er en spesielt vakker og frodig dal. Kjøreturen i seg selv er en pittoresk reise og er en perfekt aperitiff før du møtes av slående vingårder, fruktplantasjer og store skoger med flotte fjellandskap i horisonten.

Mange reiser hit på grunn av turmulighetene, fisking, fugletitting, stisykling, eller for å besøke en eller flere av de mange flotte vingårdene i området.

Stanford

Midt mellom kystbyene Hermanus og Gansbaai, finner du idylliske Stanford. Denne landsbyen har med sine 5000 innbyggere et yrende miljø for gourmetinteresserte, med smaking av viner, oster og øl tilgjengelig hos lokale produsenter. Stanford har i tillegg mange storartede naturopplevelser og friluftsaktiviteter å by på, deriblant kajakkpadling, fugletitting og elvecruise. For mer urbane gjester finnes det et godt utvalg av spennende butikker, gallerier, kafeer og restauranter. Og skulle du ønske litt mer spenning, er det ikke lange turen til De Kelders eller Gansbaai, der hvalsafari og burdykking blant hvithai er populære attraksjoner.g.

 

Elim

Atmosfæren i Elim er verdt besøket alene. Byen er en av svært få sørafrikanske misjonærstasjoner som er blitt stående til dags dato. Den ble grunnlagt på tidlig 1800-tallet av tyske misjonærer, og den kjennetegnes av lange rekker med hvitvaskede fiskerhytter. Byen har med andre ord en rik historie, noe som understrekes av de mange minnesmerkene du finner rundt omkring i gatene. Området ble opprinnelig bosatt på grunn av landbrukspotensialet hvor også vingårder ble etablert. Siden den gang har Elim utviklet seg til å bli en betydelig eksportør av eksklusive viner.

Struisbaay

Struisbaai er en fiskerlandsby på Sør-Afrikas sørspiss der det Indiske Hav og Atlanterhavet møtes. Med den lengste naturlige sandstranden sør for ekvator, er dette en perfekt plass for snorkling, dykking og rideturer på stranden. Andre spennende opplevelser å få med seg er hvalsafari, utflukter til kjente skipsvrak og fyrtårnet på Cape Agulhas. Byen er i tillegg kjent for sitt vakre havneområde der man daglig får kjøpt fersk fisk fra lokale fiskere.

 

Swellendam

Swellendam er den tredje eldste byen i Sør-Afrika. Den ligger knappe 2,5 timer fra Cape Town, ved foten av Langebergfjellene, og er et perfekt reismål for historieinteresserte gjester. Her finner du blant annet mange kulturminner, historiske kappnederlandske bygninger, Marloth Naturreservat og Bontebok Nasjonalpark.

Byen i seg selv har en tilbakelent atmosfære og mange gode restauranter og puber. Tar du først turen bør du heller ikke gå glipp av de flotte turmulighetene og sykkelstiene i nærliggende skogsområder.

Montagu

Ca 2,5 timer fra Cape Town finner du sjarmerende Montagu. Området er best kjent for sine vingårder, urtefarmer og mineralkilder.

Her finnes i tillegg mange eksempler på nederlandsk og georgiansk arkitektur. Denne kulturen sørger for en helt unik atmosfære.

 

McGregor

McGregor er antatt å ligge på hellig grunn og omgitt av sterke naturlige krefter. Derfor har området tiltrukket seg en rekke kunstnere, healere og andre fargerike personligheter. Byen har i stor grad ivaretatt sin opprinnelige 1800-talls arkitektur med hvitvaskede hytter og vanningsanlegg i stein langs byens gater. Området har i tillegg en rekke flotte vingårder med spennende vinsmaking på programmet.

Rundt byen er naturen storslått og turmulighetene mange, både i fjellandskap, naturreservater, eller litt mer tilbakelent i de fargerike og frodige Temenos Gardens.

 

Greyton

Greyton er en liten by som ligger tett opptil Riviersonderend-fjellene. På mange måter virker det som om tiden har stått stille siden byen ble grunnlagt i 1854. Samtidig er det et populært reisemål, mye takket være landlig sjarm og de mange utsalgsstedene med lokalproduserte matvarer.

Greyton Market er et perfekt sted å plukke med seg ferske grønnsaker, nybakt brød og prima kjøttvarer. Overskuddet fra markedet er øremerket miljøbevarende formål i Greyton og omegn. Blant annet støttes Greyton naturreservat, som er et ypperlig sted for naturopplevelser, fjellvandring og stisykling.

 

Vil du vite mer?

Interessert og nysgjerrig på å lese og lære mer om Cape Town og vindistriktene?

Inkognito har de siste tre årene produsert et omfattende og inspirerende ebok-prosjekt med fellestittelen Stars shining on Cape Town and the winelands. Tilsammen er trilogien på over 900 sider! 

Det er blitt tre e-bøker med ulik tematikk:
Travel guide / Restaurant guide / Wine guide

    

E-Bøkene er kun utgitt på engelsk, og kan kjøpes på iBooks, Amazon og Googleplay.

Du kan også bestille E-bøkene på Pepper publishing.

http://www.pepperpublishing.no

Les Flere saker om Cape Town

10 flotte vinene fra The Winelands

Mange av de beste får du kjøpt i Norge. Her er noen goddråper i de lavere prisklassene…

Safari i Sør-Afrika

Noen ønsker naturlig nok å kombinere en tur til Sør Afrika med en safariopplevelse.

Garden Route

Den berømte Garden Route gir deg solskinn, eviglange strender, naturopplevelser og idylliske landsbyer.

Perlen ved Atlanterhavet

Den idylliske fiskelandsbyen er Cape Towns rake motsetning. Denne turen bør du beregne 4-5 dager på.

Western Cape Road Trip

Western Cape har nydelige tettsteder og yrende småbyer på rekke og rad.

Vinruten Stellenbosch og Franschhoek

Den verdenskjente Stellenbosch vinrute er en opplevelse du ikke vil være foruten.

Mellom to oseaner, fra Cape Town til Kapp Det Gode Håp

Turen fra Cape Town til Cape of Good Hope langs fjellkjeden Table Mountain, er en uforglemmelig opplevelse.

Cape Town for musikkelskere

Utelivet i cape town er fargerikt og med mange spennende musikkscener.

Her shopper du i Cape Town

Cape Town er en spennende miks av Afrika og Europa, og her ligger også et av de største kjøpesentrene…

5 fargerike markeder i Cape Town

I Sør-Afrika har markedskulturen eksplodert de senere årene…