Rakfisk tempura

INKOGNITO

4 personer  |  45min

6 store mandelpoteter, skrelt (ca 300 g)
50 g smør
1 eggeplomme

2 noripapir
1 rakfiskfilet, delt i små biter

1 egg, sammenvispet
2 ss dijonsennep
Brødkrum, gjerne panko
Olje til fritering

Til servering:
Finhakket rødløk, finhakket agurk, wakame, små urter,
soyasaus og ingefær

Tips

Bytt gjerne ut rakfisken med laks, øret eller røye om du ikke digger rakfisk. 

Kok potetene møre i vann uten salt. Press potetene gjennom en sil. Bland med smør og eggeplomme. Smak til med salt.

Smør et tynt lag med potetpure på den ru siden av noripapiret. La det være 4 cm uten pure, slik at det er mulig å rulle et lag ekstra. Legg i rakfiskbiter. Rull sammen. Pensle delen uten pure med litt sennep og rull helt sammen.

Visp egg sammen med 2 ss sennep. Pensle rullene md blandingen og rull i brødkrum.

Gjør klar alle toppingene. Friter rullene på rimelig høy varme. De skal kun bli sprø, rakfisken trenger ikke være varm.

Del opp og server som makiruller.