– Stjernedryss over Cape Town 
Perlen ved atlanterhavet

Perlen ved Atlanterhavet

To timers kjøretur nord for Cape Town ligger Paternoster. Den idylliske fiskelandsbyen er Cape Towns rake motsetning. Denne turen bør du beregne 4-5 dager på.

Paternoster

Dette er stedet for deg som vil nyte – havet, strendene, stillheten, og ikke minst maten. Alle husene i byen er hvite, og en uskreven regel sier at det skal være stille i gatene etter kl. 22.00. Hit kommer du for å lese, slappe av, ta lange turer langs stranden eller fordrive tiden med vannaktiviteter. På kilometerlange strender kan du spasere i timevis, plukke eksotiske skjell, eller bare nyte solen som speiler seg i det sørlige Atlanterhavet. De sporty tar lange joggeturer langs stranden eller padler i kajakk utover mot nasjonalparken. Den ligger rett utenfor den lille landsbyen og dekker rundt 2500 mål. I sesongen kan du se mengder av sel, hval, og store flokker med sjøfugl. Flere steder er det tilrettelagt for overnatting i telt, campingvogn eller bobil. Blomstringsperioden på våren, i august/september, er også verdt et besøk.

Etterhvert har det dukket opp mange flotte spisesteder i Paternoster, og i sesongen fra november til april, må du smake crayfish som minner om norsk hummer.

Overnattingsmuligheter finnes det mange av, både hoteller, B&B og strandhus til leie.

Følgende steder er verdt et besøk eller overnatting på veien tilbake til Cape Town:

Elandsbaai

En times kjøretur videre oppover langs kysten finner du den lille landsbyen Elandsbaai. Det er en bortgjemt perle for surfere. Delfin og hvalsafari, hulemalerier og nydelige hvite sandstrender er de fremste attraksjonene, i tillegg til fiskerlandsbyen i seg selv, som ligger utenfor allfarvei og skjermet fra omverdenens mas og kjas. Dette er en perfekt plass for deg som virkelig vil senke skuldrene og ta en pause fra hverdagen. Kanskje vil du prøve fiskelykken, eller til og med dykke og surfe om energioverskuddet blir i overkant overveldende etter en stund.

Citrusdal

Kjør videre til Citrusdal, og spis lunsj eller overnatt i byen. Byen er kjent for sitrusdyrking og varme kilder og er en livlig liten by omgitt av storslått natur. Med Cederbergfjellene og Swartbergfjellene som nærmeste naboer, er byen blitt en populær destinasjon for fjellvandrere, stisyklister og fugletittere. I tillegg er det muligheter for paragliding, paintball, rideturer i fjellsidene og mange andre aktiviteter. Cederbergfjellene er berømte for sitt majestetiske landskap og unike sandstein- og skiferformasjoner.

Tulbagh

Neste stopp på veien tilbake til Cape Town bør være den historiske byen Tulbagh. Europeiske nybyggere oppdaget stedet i 1658. Byen ble utviklet videre på midten av 1700-tallet da blant annet kirken ble bygget.  Her finner du mange vakre bygninger og godt med overnattings- og spisesteder.

Et alternativ til å bo midt i byen er f.eks. Rijks Country House. Denne vingården har både god mat og flotte viner å by på.

Riebeek Kasteel

Videre ned mot Cape Town bør en legge turen innom Riebeek Kasteel. Dette er en av Sør-Afrikas eldste byer. Området er kjent for frodige vingårder og oliventreplantasjer. Byens fredfulle omgivelser og solskinn året rundt har spesielt sjarmert kunstnermiljøet, og dermed også ledet til at en rekke forfattere, malere og andre artister har bosatt seg her i kortere eller lengre perioder. Dette har igjen ledet til et yrende liv, med mange lokale butikker, små kafeer, restauranter og kunstgallerier. Om du plutselig skulle befinne deg i Riebeek-Kasteel, så er oliven- og vinsmakingen en opplevelse du ikke vil være foruten.

I denne regionen foregår mye av den beste vinproduksjonen i landet for tiden. Swartlandregionen har virkelig satt seg på kartet med vinmakere som Mullineux, Badenhorst, Sadie Family og Donovan Rall.

Disse vingårdene bør du besøke:

Delaire Graff Estate
http://www.delaire.co.za mellom Stellenbosch og Franschhoek

Babylonstoren
https://www.babylonstoren.com mellom Franschhoek og Paarl

Warvick Estate
http://warwickwine.com litt nord for Stellenbosch

Waterford Estate
http://www.waterfordestate.co.za mellom Stellenbosch og Sommerset West Jordan http://www.jordanwines.com vest for stellenbosch

Mulderbosch
http://www.mulderbosch.com vest for Stellenbosch

Vil du vite mer?

Interessert og nysgjerrig på å lese og lære mer om Cape Town og vindistriktene?

Inkognito har de siste tre årene produsert et omfattende og inspirerende ebok-prosjekt med fellestittelen Stars shining on Cape Town and the winelands. Tilsammen er trilogien på over 900 sider! 

Det er blitt tre e-bøker med ulik tematikk:
Travel guide / Restaurant guide / Wine guide

    

E-Bøkene er kun utgitt på engelsk, og kan kjøpes på iBooks, Amazon og Googleplay.

Du kan også bestille E-bøkene på Pepper publishing.

http://www.pepperpublishing.no

Les Flere saker om Cape Town

10 flotte vinene fra The Winelands

Mange av de beste får du kjøpt i Norge. Her er noen goddråper i de lavere prisklassene…

Safari i Sør-Afrika

Noen ønsker naturlig nok å kombinere en tur til Sør Afrika med en safariopplevelse.

Garden Route

Den berømte Garden Route gir deg solskinn, eviglange strender, naturopplevelser og idylliske landsbyer.

Perlen ved Atlanterhavet

Den idylliske fiskelandsbyen er Cape Towns rake motsetning. Denne turen bør du beregne 4-5 dager på.

Western Cape Road Trip

Western Cape har nydelige tettsteder og yrende småbyer på rekke og rad.

Vinruten Stellenbosch og Franschhoek

Den verdenskjente Stellenbosch vinrute er en opplevelse du ikke vil være foruten.

Mellom to oseaner, fra Cape Town til Kapp Det Gode Håp

Turen fra Cape Town til Cape of Good Hope langs fjellkjeden Table Mountain, er en uforglemmelig opplevelse.

Cape Town for musikkelskere

Utelivet i cape town er fargerikt og med mange spennende musikkscener.

Her shopper du i Cape Town

Cape Town er en spennende miks av Afrika og Europa, og her ligger også et av de største kjøpesentrene…

5 fargerike markeder i Cape Town

I Sør-Afrika har markedskulturen eksplodert de senere årene…