top of page

Muffins

 

enkle å lage og enda enklere å like

5 oppskrifter

Magnus Sjøberg Kokk/Stylist   Mats Dreyer Fotograf/Stylist

mat muff.jpg

Det er få kaker som ikke tar stort mer enn 20 minutter å kaste sammen, og som allikevel smaker så godt. Variasjonsmulighetene er nesten uendelige. Du kan til og med lage matmuffins med havregryn og sunnere mel, men her har vi fokusert på de søte sortene. La deg inspirere.

La deg inspirere:

Muffins_inkognito_magnus_sjoberg_fotogra

Jordbærmuffins
med marengs

 

ngredienser:

125 g smør, romtemperert
2 dl sukker
2 egg
4,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1,5 dl matfløte
½ liter jordbær i biter

Marengs:
2 eggehviter
90 g sukker
2 dråper limesaft
12 jordbær

 

Tips:
Server gjerne med jordbærsaus og iskrem som dessert.

 

Fremgangsmåte:

 

Sett ovnen på 200°C. Pisk smør og sukker luftig. Pisk inn et at av gangen.

 

Bland de tørre ingrediensene og sikt de over røren. Vend sammen og ha sist i matfløte. Fordel røren i former, og trykk ned jordbær i røren. Stek midt i ovn i ca. 15 minutter. Avkjøl noe.

 

Pisk eggehviter luftig i en ren bolle. Pisk inn sukkeret litt etter litt sammen med limesaft til en tykk marengs. Ha marengsen i en sprøytepose. Sett et jordbær oppå hver muffins og dekk med marengs.

Tips: Brenn gjerne av marengsen med en brenner for ekstra smak.

Muffins_inkognito_magnus_sjoberg_fotogra

Sjokolademuffins med kraftkar

Ingredienser:

100 g romtemperert smør
2,5 dl sukker
2 egg
1 dl melk
2 ss smeltet smør
4 dl hvetemel
1 dl kakao
2 ts bakepulver
150 g mørk sjokolade 70%, hakket
100 g kraftkar i terninger

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200°C.
Pisk sammen smør, sukker, egg, melk og smør i en bolle. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend sammen med røren. Tilsett halvparten av den hakkede sjokoladen og kraftkar, og fordel røren i muffinsformer.

 

Dryss over resten av sjokoladen og stek midt i ovn i ca. 20 minutter. Avkjøl noe og server.

 

Tips:

Server gjerne med friske bær i sesong f.eks. friske bringebær eller multer. Hvis du synes det er sært med blåmuggost i sjokolademuffins så er det bare å sløyfe det fra oppskriften.

Muffins_inkognito_magnus_sjoberg_fotogra

Blåbærmuffins med lavendel og vaniljekrem

 

Ingredienser:

250 g sukker
150 smør
3 egg
1,5 dl melk
275 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
Litt lavendel, tørket eller frisk
2 ts bakepulver
½ ts salt
4 dl blåbær
Vaniljekrem

Fremgangsmåte:

Pisk sukker og smør luftig. Pisk inn et egg av gangen og tilsett melk.

 

Bland sammen mel, vaniljesukker, lavendel, bakepulver og salt, og vend sammen med røren. Vend sist i blåbær og fordel røren i muffinsformer, og stek midt i ovn ved 225°C i ca. 15 minutter. Avkjøl noe.

 

Ha vaniljekrem i en sprøytepose og sprøyt litt krem i muffinsene. Server.Tips: Pisk sammen 120 g mykt smør med 400 g melis, 30 ml melk, litt vanilje-essens og lilla konditorfarge til en smørkrem, og sprøyt denne over dine muffins før servering.

Muffins_inkognito_magnus_sjoberg_fotogra

Bananmuffins med nøtter og lønnesirup

Ingredienser:

4 dl hvetemel
2 dl brunt sukker
1 ss bakepulver
½ ts salt
1 ts malt kanel
1 stor moden banan, most
1 dl mandel melk
1 dl kokosolje
2 ss lønnesirup
1 dl ristede nøtter

 

Fremgangsmåte:

Smør 12 muffinsformer og sett ovnen på 200°C.

 

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. I en annen bolle pisket most banan, mandel melk, kokosolje og sirup sammen. Vend sammen de tørre ingrediensene med de våte, og fordel i muffinsformene. Dryss over nøtter og gjerne litt ekstra sukker.

 

Stek midt i ovn i ca. 18 minutter eller til de er ferdige. Serveres helst varme.

 

Tips: Server med litt pisket krem, lønnesirup, kokos og banan.

Muffins_inkognito_magnus_sjoberg_fotogra

Pæremuffins med nellik og hvit sjokolade

Ingredienser:

7 dl hvetemel, siktet
1 ss bakepulver
½ ts malt nellik
½ ts salt
6 ss romtemperert smør
2 dl sukker
1 dl brunt sukker

 

2 store egg
2 ts vanilje-essens
2 dl rømme
3,5 dl pæreterninger
Hvit sjokolade

Fremgangsmåte:

Smør 12 muffinsformer og sett ovnen på 200°C.

 

Bland sammen mel, bakepulver, nellik og salt i en bolle. I en annen bolle piskes smør og sukker luftig. Tilsett egg, vanilje-essens og til sist rømme og melblandingen. Vend pæreterningene i litt mel i en bolle og vend inn i røren. Fordel røren i muffinsformene og stek midt i ovn i ca. 20 minutter.

 

Smelt sjokoladen over vannbad og ringle over muffinsene.

 

Tips: Sjekk alltid med en trepinne om dine muffins er ferdigstekte. Hvis pinnen er tørr så er de ferdige.

bottom of page