Lutefisk med brunet oliven og sennepsmør

INKOGNITO

4 personer  |  45min

Ca 500 g lutefisk

Salt

2 ss smør
(4 tynne skiver baguette)
2 ss sennep, fin fransk
1 dl grønne oliven
1 ss sitronskall, revet

Til servering:
4 toast
400 g sellerirotpuré (oppskrift finnes på peppernet)

Vinanbefalinger

Lutefisk er mager fisk, og rettens totale fettinnhold tilsier en vin uten altfor mye alkohol. Innslaget av oliven og sitrionskall bør følges av en vin med en viss syre, og en portugisisk vinho verde eller en spansk vin av treixadura skulle begge fungere utmerket.

 

 

 

Renskjær lutefisken for eventuelle bein og finner. Del i fire helt like stykker. Strø over godt med salt og la den stå i romtemperatur i 30-40 min. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.

Bak i ovnen på 180 °C i en langpanne dekket med aluminiumsfolie. Hvis du bruker vifte bør den være ferdig etter 10-12 min. Sjekk med en spiss kniv om den er helt mør. Og pass på at den ikke bakes for lenge slik at den faller sammen!

Brun smør i en stekepanne. Tilsett sennep og oliven. Dra pannen til side og avkjøl noe. Tilsett sitronskall.