– Lekre kaker som ikke trenger steking –

BLOGGINNLEGG AV:

Franciska Munck-Johansen

Av og til er det godt med kaker som ikke trenger steking, men som kan gjøres ferdig i god tid før de skal serveres, og bare trenger å stå kaldt. Her får du tre kaker som ikke bare er enkle å lage, men som også smaker helt fantastisk.

Frisk iskake med bær og mørk sjokolade

Denne kaken er så stappfull av frukt og bær at den nesten kan kalles en fruktkake. Den smaker friskt og godt og er perfekt å servere en varm sommerdag. Kan fint lages dagen før.

Bunn
150 g cashewnøtter naturell (uten salt)
250 g havrekjeks (for eksempel Bixit)
3 ss lyst rørsukker (kan erstattes av vanlig sukker)
75 g smeltet smør

Fyll
100 sukker
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
300 g fryste bringebær
Skall av 1 liten lime (ca. 1 1/2 ts)
100 g hakket mørk sjokolade

Pynt
2 kiwi
200 g blåbær
125 g bringebær
litt granateplefrø
(bruk gjerne andre bær og frukt)

Kle en rund form, som er ca. 21 cm i diameter, med bakepapir.

Knus kjeksene og cashewnøttene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og bland det med sukker og den knuste kjeksen. Ha blandingen i formen og press den forsiktig sammen slik at du får en jevn bunn (ikke press for hardt, da blir bunnen vanskelig å skjære i). Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.

Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer til eggedosis. Pisk kremen stiv og bland den sammen med eggedosisen og hakket sjokolade. Hakk de fryste bringebærene og bland dem inn. Hell blandingen i formen over bunnen.

La formen stå i fryseren til fyllet har satt seg. Det tar et par timer. Lag gjerne kaken dagen før. Ta den ut av fryseren minst en halv time før servering slik at den ikke blir for hard.

Pynt med kiwiskiver og bær.

Syndige sjokoladeterter med bringebær

5 stk.

Disse tertene ser ikke bare flotte ut, de smaker også utrolig godt. Perfekte som en dessert etter en større middag.

Terter
1 pakke Oreo-kjeks (150 g)
40 g smeltet smør

Ganache
1,5 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade i små biter
1 ts vaniljesukker
1 knivspiss salt

Pynt
125 g bringebær
ev. litt gullflak

Tilbehør
2 dl kremfløte
225 g bringebær

Lag former til tertene ved å brette et ark med sølvfolie på ca. 30 x 30 cm to ganger, slik at du får ark som er ca. 15 x 15 cm. Bruk bunnen av et mindre glass og brett sølvfolien rundt, slik at du får en fin, rund form. Lag 5 former.

Knus Oreo-kjeksene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og rør det sammen med kjekssmulene. Fordel blandingen i formene og trykk den forsiktig opp langs kantene. Det er bare fint at kantene blir litt ujevne. Sett formene i fryseren.

Lag ganachen ved å varme kremfløten, vaniljesukker og salt i en liten kasserolle. Fløten skal være så varm at den akkurat begynner å småkoke. Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladebitene. Rør med en liten visp til du får en glatt og blank masse. La massen avkjøle et par minutter på kjøkkenbenken.

Ta frem formene. Fjern sølvfolien forsiktig. Plasser dem på serveringsfatet du ønsker å bruke. Hell ganachen i sjokoladetertene, dryss med litt gullflak. Sett dem i kjøleskapet i 5–10 minutter slik at ganachen får satt seg litt. Pynt med bringebær.

Serveres med vispet krem og gjerne en skål med ekstra bringebær.

Ferrero Rocher-kake

Hvis du liker Ferrero Rocher-sjokolade, vil du elske denne kaken!
Den har en uimotståelig sjokolade-/nøttesmak og er flott å se på.

Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør

Fyll
700 g Philadelphia kremost naturell
400 g Nugatti (gjerne Nugatti Nøtteknas eller lignende)

Pynt
2 dl kremfløte
50 g hakkede hasselnøttkjerner
9 Ferrero Rocher kuler

Kle en rund form, som er 21–23 cm, med bakepapir.

Knus Oreo-kjeksene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen. Ha blandingen i formen og press den forsiktig sammen slik at du får en jevn bunn. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.

Bland kremosten med Nugatti. Ha blandingen over den fryste bunnen. Sett formen i kjøleskapet ½–1 time.

Pynt kaken med pisket krem, hakkede hasselnøtter og Ferrero Rocher kuler.

Tips: Kan også serveres som iskake. La formen stå i fryseren før du pynter den. Ta den ut ca. 1/2 time før servering.

Fotograf: Franciska Munck-Johansen