Langtidskokt ribbe

INKOGNITO

4 personer  |  2t 30min

1 kg ribbe
2 ss peanøttolje
3 ss sukker
1 ss mirin eller søt sherry
2 tommer fersk ingefær, skrelt og delt i tynne skiver
2 stjerneanis
1 rød chili, i tynne skiver (bruk gjerne tørket chili)
1 kanelstang
Soyasaus og vann

12 stilker grønnkål eller 4 bok choi, delt i strimler
1 hvitløk
Solsikkeolje
100 g god sopp
2 ss østersaus
Noen dråper sesamolje, sukker og sitronsaft

2 røde epler
2 klyper finstrimlet syltet ingefær

Tips

Server med potetmos eller kanskje en pure av hvite fevesbønner?

Del ribba i gode stykker. La skinnet være på, det kan fjernes før servering om ønskelig. Vend ribbestykkene i peanøttolje.

Smelt sukker i en kjele/høy panne til karamell. Slå i sherry og kok sammen til karamell. Legg i ribbebitene og la dem koke i karamellen slik at dem får fin farge. Ha i krydderiene og hell over soyasaus og vann til det dekker.

Kok i minst 1 time, eller til det er ordentlig mørt.

Fres kål med hvitløk og solsikkeolje. Ha i sopp og østersaus. Kok videre et par minutter og smak til med sesamolje, sukker og sitronsaft.

Del eplet i tynne strimler og bland med ingefær og litt av laken.