København

Restaurant guide

Her finner du noen utvalgte spisesteder i alle kategorier og prisklasser. København har noe for enhver anledning.
Mangfoldigheten og allsidigheten er noe av det beste ved byen.

Københavns Michelin-restauranter: Dansk Gourmet

Her finner du en serie med Michelin-restauranter – det klart største antallet innenfor Nordens grenser. Med en nyåpnet Noma nr. 2 og Geranium i bresjen, yrer det i det københavnske mat-univers! Alle restaurantene beholdt sine stjerner i 2018, og København beholder sin plass som Nordens gourmet-hovedstad.

GERANIUM

Den eneste restauranten i Danmark med tre stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2017. Geranium ble i 2017 kåret som nr. 19. på listen ‘World’s 50 Best Restaurants. Restauranten drives av Rasmus Kofoed, som i 2011 ble kåret til verdens beste kokk i Bocuse d’Or.
http://www.geranium.dk

RELÆ

Ta deg til bydelen Nørrebro i København for en genuin gastronomisk opplevelse. Rælæ fortsetter å være et sikkert kort for den som vil spise en helt fantastisk middag i den danske hovedstaden.
http://www.restaurant-relae.dk

RESTAURANT AOC

AOC i København beholder sine to Michelinstjerner, og fortsetter å servere utmerkede og kreative danske retter. Restauranten ligger sentralt i København, og maten er basert på nordiske produkter.
http://restaurantaoc.dk

RESTAURANT FREDERIKSHØJ

Restaurant Frederikshøj spiller i den danske gastronomiens høyeste liga, mye takket være den prisbelønte kokken Wassim Hallal.
http://frederikshoj.com

KADEAU

Kadeau er en liten del av Bornholm midt i København. Restauranten fikk sin første stjerne i 2013, og har fortsatt å jobbe hardt siden, noe som resulterte i stjerne nummer to i 2018!
http://www.kadeau.dk/bornholm.php

THE STANDARD – STUDIO


En en-stjerners restaurant som ligger rett ved vannkanten. Her styrer Damian Quintana, med sine søramerikanske røtter. Et nordisk kjøkken som lar seg påvirke av verdens smaker.
http://thestandardcph.dk/en/studio

MEMU

Nykommeren MeMu har fokus på klassiske måltider basert på gode råvarer i avslappede omgivelser. Her er det høyt under taket, tett mellom bordene, og skikkelig koselig.
http://memu-gourmet.dk

RESTAURANT ERA ORA

Era Ora serverer det beste det norditalienske kjøkkenet har å by på. Ferske ingredienser flys inn fra Italia, og alle retter forberedes i henhold til tradisjonelle metoder.
http://eraora.dk

SØLLERØD KRO

Matskribentene står i kø for å lovprise det nye gourmet-paradiset på Søllerød Kro. Idylliske omgivelser, uklanderlig of upretensiøs service og fantastisk mat gjør dette til en unik opplevelse.
https://www.soelleroed-kro.dk/restaurant/

FORMEL B

Rune Jochumsen og Kristian Møller har tatt Formel B til den absolutte toppen av Københavns beste restauranter. De fikk sin første fortjente Michelinstjerne i 2015.
https://formelb.dk/forside/

KINN KINN

Kiin Kiin er den første asiatiske gourmetrestauranten i København, og den eneste thairestauranten utenfor Thailand som har en Michelinstjerne.
http://www.kiin.dk

CLOU CLOU

De fikk sin første Michelinstjerne i 2013. Restauranten ligger i hjertet av København, og drives av Jonathan og Alexander Berntsen, som legger stor vekt på det personlige, og vil at gjestene skal føle seg som hjemme. Maten beskrives ofte som “klassisk med en uvanlig, ekstraordinær tvist».
http://restaurant-clou.dk

KOKKERIET

Kokkeriet har blitt belønnet med Michelinstjerner for sin moderne tolkning av retter fra det danske kjøkkenet. Restauranten ligger i det koselige kvartalet Nyboder, rett ved sentrum av København.
https://kokkeriet.dk

MARCHAL

Matopplevelsen på Marchal i Københavns sentrum vil vekke alle sansene dine, og kjøkkenet gjør sitt beste for å gi mattradisjonene i dette historiske bygget en moderne touch.
https://www.dangleterre.com/en/dining/marchal

KONG HANS KÆLDER

Kong Hans Kælder, som du finner i en gotisk kjeller sentralt i København, serverer luksuriøse måltider fra det franske kjøkken i et helt unikt miljø.
http://www.konghans.dk

108

Nomas lillebror 108, som drives av Kristian Bauman, fikk sin første stjerne i 2017. Den sjarmerende ultra-lokale restauranten ligger like ved havna i København, like ved de gamle lokalene til storebror Noma. Får du ikke bord på 108, kan du alltids forflytte deg til The Corner, restaurantens cafe og vinbar, som serverer fantastiske snacks og drinker.  I tillegg har de også åpnet et nytt sted til i Nomas gamle lokaler. «Barr” tar utgangspunkt i mat- og drikketradisjoner fra det europeiske ølbeltet.
https://108.dk/da/velkomst/

Andre spisesteder i ulike prisklasser som også
er verdt et besøk!

CAFÉ ROYAL RADISSON BLU

(ved Tivoli)
Nylig åpnet hotellet en design-restaurant med bistro-retter og cocktails.
https://www.radissoncollection.com/no/royalhotell-koebenhavn/restaurant

APOLLO BAR OG KANTINE

Lunsj, middag . . . og bar. Nyåpnet sted i Nyhavn som serverer rimelig lunsj på hverdager, og i et side-lokale er det bar og restaurant på kveldstid.
http://apollobar.dk

AMASS RESTAURANT

Kjøkkensjef Matt Orlando har jobbet på mange av verdens beste restauranter, bl.a. Per Se, The Fat Duck, og sist men ikke minst, flere år på Noma. Amass ble i 2016 sertifisert som en organisk restaurant.
http://amassrestaurant.com

BACH EN GRILLBAR

Vesterbrogade Grillbar på vietnamesisk måte. Glem svett frityr-duft. Dette er noe ganske annet.
http://lele.dk/da/street-kitchen-vesterbro/

NOMA 2

Med Rene Redzepi i spissen startet nylig Noma opp for andre gang. Noma er tidligere blitt kåret 3 ganger til verdens beste restaurant. Snart verdens beste restaurant, igjen? Noma har delt inn året i 3 sesonger: Vinter (sjømat-sesong), sommer (vegetarisk meny), og høst (jakt og skog). Visstnok hadde 42.000 mennesker satt seg opp på venteliste for å spise der når de gjenåpnet dørene, og de første anmeldelsene er heller ikke snaue. Københavns største avis mente en burde finne fram en ny og syvende stjerne. En bør absolutt oppleve dette en gang (eller to) i sitt liv.
http://noma.dk

RESTAURANT SILO

Finner du i 17. og 18. etasje i den gamle DLG-siloen i Nordhavn. Siloen  fremstår i dag som en moderne boligblokk med svindyre leiligheter. Silo er delt inn i 4 avdelinger: Lounge, bar, restaurant med takterrasse og vinterhage. Lunsj og middag – til fornuftige priser.
http://www.restaurantsilo.dk/velkommen.html

AXEL TOWERS – Trio

Her finner du en cocktailbar i 9. etasje og en gourmetrestaurant i 10 etasje. Kokkene Christian Aarø og Søren Selin driver stedet, i tillegg til bl.a. 2-stjerners restauranten AOC.
http://restauranttrio.dk

PUNK ROYALE

Dronningens Tværgade 10
Startet som en konsept-restaurant i Stockholm. Nystartet i København i 2018. Du får 20 serveringer. Og piggvar, østers, hummer og foie gras står ofte på menyen.
http://www.punkroyale.dk

IBU – Asian fusion

Vesterbrogade
Rock and roll og asiatisk i skjønn forening. Smaks-eksplosjon fra Malaysia og Singapore. Chili-krabbe, Wagyukjøtt, rå reker etc.
https://www.restaurantibu.dk

Spise i Kødbyen?

KØDBYENS FISKEBAR

Flæsketorvet 100
Trendy fiskebar med bra vinutvalg.
http://fiskebaren.dk/en/fiskebaren/

Mother

Høkerboderne 9
Italiensk mat & gourmetpizza.
http://motherrestaurant.dk

Kul

Høkerboderne 16-20
Stort sted – mest grillmat.
http://restaurantkul.dk

Bollyfood

Slagterboderne 10
Sprek, velsmakende og litt annerledes indisk.
https://bollyfood.com/velkommen/

KØDBYENS FISKEBAR

Flæsketorvet 100
Trendy fiskebar med bra vinutvalg.
http://fiskebaren.dk/en/fiskebaren/

Bollyfood

Slagterboderne 10
Sprek, velsmakende og litt annerledes indisk.
https://bollyfood.com/velkommen/

Mother

Høkerboderne 9
Italiensk mat & gourmetpizza.
http://motherrestaurant.dk

Kul

Høkerboderne 16-20
Stort sted – mest grillmat.
http://restaurantkul.dk

BYENS BESTE MINIBURGERE:

Sliders

Nørrebrogade 1
https://sliders.dk

BESTE STREET FOOD:

District Tonkin

Mikkel Bryggers gade 2
http://district-tonkin.com/gk/

GLAD I BOK-KAFEER?

Arnold Busck bokhandel

Købmagergade
http://www.arnoldbusck.dk

GLAD I REISEBØKER?

Tranquebar

Borgergade 14
http://www.tranquebar.net

Opplysningene er delvis hentet fra
visitcopenhagen.com og b.dk