Woket shiitake og friske grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 ss soyasaus
1 ss maismel
2 ss solsikkeolje eller annen vegetabilsk olje
2 ts sesamolje
16 shiitakesopp, i tykke skiver
Salt og pepper
3 fedd hvitløk, skåret på langs
4 cm ingefær, frisk, skrelt og strimlet
2 chili, lange, røde og milde, skåret på langs og frø fjernet
6 vårløk, strimlet
400 g bokchoi
En håndfull bønnespirer
1 ss østerssaus
4 ts sesamfrø, ristede til servering
1 mango, i biter
Bland soyasaus og maismel med 2 ss vann, sett til side.
Varm olje i en wok. Wok sopp med salt og pepper, mens du vender dem hurtig og til de såvidt er stekt.
Ha i hvitløk, ingefær og chili, rør rundt, tilsett så grønnsaker og bønnespirer. Wok det hele i omtrent et min. Hell i 150 ml vann, og la det koke opp i 30 sek, rør så inn maismelblandingen og østerssausen og kok opp til en tykk, nesten grøtaktig saus.
Servér stablet lagvis på en tallerken eller i en bolle. Strø ristede sesamfrø og mango over hver porsjon.