top of page

Urtestekt indrefilet av får

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

800 g får indrefilet
1 kvast timian
2 kvaster rosmarin
1 fedd hvitløk
100 g meierismør
1 kålrot
½ dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
2 dl fløte
50 g meierismør
1 pk grønnkål
1 ss nøytral olje
Salt og pepper

Brun indrefileten i pannen med 1 kvast timian, hvitløk og smør. Stek kjøttet i ovnen på 110 °C til en kjernetemperatur på 56 grader,
og la det hvile i 15 minutter.
Skjær 12 tynne skiver av kålroten med en påleggsmaskin, og stikk ut ringer på 6 cm i diameter. Har du ikke påleggsmaskin kan du lage bånd med en rotskreller.
Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann og tilsett kålrotskivene. Trekk kjelen fra platen, og la det stå i ca. 30 minutter.
Kok resten av kålroten mør i vann, sil av
vannet og kjør det med fløte og meierismør til en puré. Fyll litt kålrotpuré på kålrot­ringene, og brett det til en blomst.
Bland grønnkål, olje, salt og pepper på et stekebrett, og stek det på 110 °C til kålen er sprø. Slipp ut litt damp innimellom for at
den skal bli sprøest mulig.

Bold Title

bottom of page