Urtestekt indrefilet av får
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
800 g får indrefilet
1 kvast timian
2 kvaster rosmarin
1 fedd hvitløk
100 g meierismør
1 kålrot
½ dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
2 dl fløte
50 g meierismør
1 pk grønnkål
1 ss nøytral olje
Salt og pepper
Brun indrefileten i pannen med 1 kvast timian, hvitløk og smør. Stek kjøttet i ovnen på 110 °C til en kjernetemperatur på 56 grader,
og la det hvile i 15 minutter.
Skjær 12 tynne skiver av kålroten med en påleggsmaskin, og stikk ut ringer på 6 cm i diameter. Har du ikke påleggsmaskin kan du lage bånd med en rotskreller.
Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann og tilsett kålrotskivene. Trekk kjelen fra platen, og la det stå i ca. 30 minutter.
Kok resten av kålroten mør i vann, sil av
vannet og kjør det med fløte og meierismør til en puré. Fyll litt kålrotpuré på kålrotringene, og brett det til en blomst.
Bland grønnkål, olje, salt og pepper på et stekebrett, og stek det på 110 °C til kålen er sprø. Slipp ut litt damp innimellom for at
den skal bli sprøest mulig.