top of page

Tempura – scampi og grønnsaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: ca. 4 timer

16 scampi
1 søtpotet, i staver
2 østerssopp, delt i åtte
Squash, i skiver
Gresskar, i skiver

Frityrrøre
2 dl iskaldt vann
150 g hvetemel
2 ss olje
1 ts bakepulver
1 ts salt
90 g pankomel

Chilimajones
1 egg
Ca. 4 dl solsikkeolje
2 ss srirachasaus
1 lime, saften
½ ts salt

Bland alle ingrediensene til frityrrøren, og la den stå mens du forbereder grønnsaker og scampi. Dypp grønnsakene i røren og friter dem til de er sprø og gylne. Legg dem på et papir og dryss over litt salt. Dypp scampi i frityrrøren og paner dem i pankomel før du friterer dem. Pisk egg med salt, sriracha og limesaft. Spe med oljen til en tykk majones.

Bold Title

bottom of page