top of page
Tempura – scampi og grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: ca. 4 timer
16 scampi
1 søtpotet, i staver
2 østerssopp, delt i åtte
Squash, i skiver
Gresskar, i skiver
Frityrrøre
2 dl iskaldt vann
150 g hvetemel
2 ss olje
1 ts bakepulver
1 ts salt
90 g pankomel
Chilimajones
1 egg
Ca. 4 dl solsikkeolje
2 ss srirachasaus
1 lime, saften
½ ts salt
Bland alle ingrediensene til frityrrøren, og la den stå mens du forbereder grønnsaker og scampi. Dypp grønnsakene i røren og friter dem til de er sprø og gylne. Legg dem på et papir og dryss over litt salt. Dypp scampi i frityrrøren og paner dem i pankomel før du friterer dem. Pisk egg med salt, sriracha og limesaft. Spe med oljen til en tykk majones.
Bold Title
bottom of page