top of page

Spelt ravioli med rødkålpuré og rødkålkraft

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Spelt ravioli
200 g speltmel
2 egg
1 ss olivenolje
1 klype salt
Rødkålpuré
300 g rødkål
100 g ricotta
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
Salt
Pepper

Rødkålkraft
1 sjalottløk
5 dl kokt rådkålvann
1 hønsebuljongterning
1 ss soyasaus
Salt
Pepper
1 sitron

Elt speltmel, egg, olivenolje og en klype salt til en glatt deig. Pakk inn deigen, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Finsnitt og kok rødkålen i lettsaltet vann til den er mør. Sil av rødkålvannet i et desilitermål. Ha den kokte rødkålen i en egnet beholder med ricotta, olivenolje og hvitvinseddik. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk sjalottløken. Ha sjalottløken i en kjele, og stek den til den blir blank. Tilsett 5 dl rødkålvann, hønsebuljonterning og soyasaus. Sil av løken og smak til kraften med salt og pepper.
Kjevle ut pastadeigendeigen tynt, bruk et glass til å lage små sirkler, ha på en liten teskje rødkålpuré. Pensle kanten med vann, og press på en sirkel på toppen. Kok ravioliene i lettsaltet vann i 2–3 minutter til de flyter opp. Server ravioliene med varm rødkålkraft. Press over litt sitron for en nydelig rose farge i kraften. Topp gjerne med litt frisk rødkål.

Bold Title

bottom of page