top of page
Shabu Shabu
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: ca. 1 time
1 l kokende kyllingkraft
400 g wagyu kjøtt, i tynne skiver
2 løk, i biter
10 shiitakesopp
1 liten korakål, i strimler
1 pk shimejisopp
Sesamdipp
100 g sesamfrø, ristet
1 ½ dl soyasaus
½ dl riseddik
1 ss sukker
1 ½ dl kraft
Ponzusaus
½ dl riseddik
1 dl mirin
2 blader kombutang
10 g flaket katsuobushi,
røkt og tørket tunfisk
1 dl yuzusaft
1 dl soyasaus
1 ss brunt sukker
Ha grønnsakene i kraften, og kok opp. Dypp kjøttet i kraften til det er «kokt». Dypp det i saus eller dipp.
Sesamdipp
Kjør alle ingrediensene glatt i en hurtigmikser.
Ponzusaus
Bland alt sammen og la det få et lite oppkok. Trekk sausen av platen og la det trekke i en time.
Bold Title
bottom of page