top of page

Rypebryst i crepinette med kreklingsaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

60 minutter

4 flådde ryper
2 hakkede vårløk1 hakket hvitløkfedd1 neve persille4 biter 20x20 cm crepinette (svinemage)

Rypekraft:
1 grovhakket løk
2 hvitløkfedd
1 gulrot i biter
1 bit sellerirot i biter
1 laurbærblad
3 knuste einerbær

Kreklingsaus:
5 dl rypekraft
1 dl krekling
1 dl fløte
Maisenna til jevning
Salt og pepper
Soyasaus
Rognebærgele eller annen god gele

Skjær brystene fra skrogene, og hakk opp skrog og lår i mindre biter.

Rypekraft: Brun skrog og lår sammen med løk, rotgrønnsaker og krydder i en kjele, og ha over vann til det dekker. Kok i 30 minutter.

Kreklingsaus: Sil så kraften over i en ren kjele, og tilsett krekling og fløte. Kok i 30 minutter, og sil ev. sausen. Jevn sausen med maisenna, og smak til med salt, pepper, soyasaus og gele.

Blansjer vårløk, hvitløk og persille i lettsaltet vann. Sil fra vannet, og skvis fra så mye vann du klarer. Legg et rypebryst på en bit crepinette, og ha på den blansjerte løken. Legg på det andre brystet, og rull sammen. Gjenta med de andre tre brystene.

Brun rypebrystene på alle sider i smør i en stekepanne, og etterstek midt i ovn ved 175 °C i 8 minutter. La brystene hvile i 5 minutter før de skjæres i skiver, og server med sausen.

Server med ovnstekte poteter, erter eller andre grønnsaker, og gjerne multechutney.

Bold Title

bottom of page