top of page
Rødvinskokt småløk med lakseconfit og safrankrem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
12 småløk uten skall
2 dl rødvin
1 dl sukker
4 stjerneanis
Salt og pepper
400 g laksfilet i 4 biter
4 dl andefett eller olje
2 laurbærblad
4 kvister timian, frisk
Litt safran
3 ss sitronsaft
1 dl crème fraîche
Urter til pynt
Ha løk, vin, sukker og anis i en kjele og kok sakte under lokk i 20 min. Ta av lokket og kok inn væsken.
Ha salt og pepper på laksen. Varm opp fettet og legg i laurbærblad og timian. Legg i laksen og kok forsiktig på maks 80 °C til laksen har en temperatur på 55 °C. Steketermometer anbefales.
Bland safran med sitronsaft. Pisk crème fraîche luftig og ha i safransaften. Pynt retten med friske urter.
Bold Title
bottom of page