top of page

Rådyrstek kokt i stout

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 time og 45 minutter

700 g surret rådyrstek
1 gul løk i båter
3 dl stout (mørkt kraftig øl)
1 dl solbærsirup
0,75 dl Japansk soyasaus
6 knuste einerbær
2 kjøttbuljongterninger
4 ss mel
1 dl fløte
Salt og pepper

Legg steken i en kjele der den akkurat får plass. Tilsett løk, øl, solbærsirup, soyasaus, einerbær og buljongterninger, og vann til det dekker steken. Kok under lokk over svak varme i ca. 1,5 time til en kjernetemperatur på 75 °C. Snu steken en gang under tillagingen. Ta steken fra kjelen og pakk den inn i folie.

Sil sjyen over i en ren kjele. Pisk sammen mel og fløte. Kok opp sjyen og jevn den med fløten. Smak til sausen med salt og pepper.

Server steken i tynne skiver med stekte småpoteter, rotgrønnsaker, sopp og tyttebær.

Bold Title

bottom of page