Pad Thai med kyllingspyd
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
250 g risnudler, den litt bredere varianten
1 ts solsikkeolje
1 stor løk i skiver
1 bunt vårløk i skiver
8 mini gulrøtter
3 hjertesalat
2 fedd hvitløk
4 hele chilli med frø (eller så mye som du selv ønsker)
Soyaolje til steking/woking etc.
Saus:
4 ss fishsauce
1 ss soyasaus
1 ss Ketjap manis (søt soyasaus)
2 ss oystersaus
1 ss limesaft
1 ts brunt sukker
1dl usaltede cashewnøtter/ peanøtter, hakkede ristet
1 bunt frisk koriander
Ca. 180 g bønnespirer
Kyllingspyd:
Grillspyd
2 kyllingbryst, i tykke strimler
10 shitake eller østersopp
1/2 sitron
1/2 ts karri
1/2 ts cumin
1/2 ts paprikapulver
Tabasco
1 hvitløkbåt
3 ss olivenolje
1 ss smør
1 dl peanøtter
2 ss kokosmelk
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Tilsett litt nøytral olje, slik at ikke nudlene klistrer seg sammen.
Kutt løk, vårløk, minigulrot og hjertesalati tynne skiver og strimler, finhakk hvitløk og chilli, og wok alt i 2 min. Ta ut.
Ved servering: Ha alt til sausen i woken. Kok opp og tilsett nudler og grønnsaker. Bland godt på sterk varme til alt er gjennomvarmt.
Tilsett hakkede cashewnøtter/peanøtter, grovhakket frisk koriander og grovmalt pepper. Server med limebåter.
Kyllingspyd:
Ha kyllingstrimlene og soppen i en bolle og tilsett karri, cumin, paprikapulver, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Bland sammen.
Tre kyllingen og soppen på spyd.
Grill kyllingspydene over trekull eller stek dem i en panne.
Dryss over peanøtter og pensle med sweet chilisaus før servering.