Nigiri-sushi
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Sushi-ris
500 g skinnfri fiskefilet, som laks, sjøtunge, kveite eller piggvar
Wasabi
Ekstra topping:
Ferske kamskjell i skiver
Ingefærpure
Vårløk i tynne strimler og/eller finhakket reddik
Bland vann og eddik i en bolle og dypp hendene i eddikvannet for å forhindre risen i å klebe seg. Ta en liten håndfull ris med høyre hånd og form det til en oval eller rund form. Hold ris-klumpen løst i høyre hånd, plukk opp toppingen med venstre hånd. La toppingen ligge over venstre hånds fingre, og smør litt wasabi på med høyrehånds langfinger.
Hold risen mellom høyre tommel og pekefinger, og press den lett på toppingen med din venstre tommel. Hold sushi-stykket halvveis langs sidene, mellom tommel og pekefinger. Snu sushi-stykket 180 grader slik at toppingen vender opp.
Press sidene på sushi-stykket mellom høyre tommel og pekefinger for å forme det. Pakk risen litt. Hold sushi-stykket i venstre hånd, ytterst i håndflaten, der fingrene begynner, og press lett på toppingen med høyre peke- og langfinger for ytterligere å pakke risen. Åpne venstrehånden og snu sushi-stykket rundt, stadig med toppingen opp. Gjenta trinn 6 og 7 for å forme sushi-stykket.
Pynt bitene med ekstra topping.