Lammefilet med nøttestekt persillerot
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av lam
8 fedd hvitløk
Salt og pepper
Olje til steking
4 persillerøtter
2 ss smør
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
50 g nøtter, finhakket
4 dl lammekraft, innkokt
1 ss salvie, finhakket
Friske urter
Strø salt og pepper på lammekjøttet. Stek kjøttet på fettsiden til den er lysebrun og sprø. Stek hvitløksfedd i fettet fra lammet til de er brune og myke. Stek kjøttet videre i ovn, 4-6 min på 180 °C. La kjøttet hvile 10 min før det skjæres i.
Vask og skrell persillerøtter. Del dem i fire. Stek dem møre i smør. Ha i sukker, sitronsaft og finhakkede nøtter.
Kok opp lammekraft. Smak til med finhakket salvie.
Varm opp lammekjøttet igjen og del det i biter. Anrett på tallerken med persillerot, kraft og hvitløk.
Servér med poteter eller risotto ved siden av.