Lammecarré med harissa-chimichurri, sprø grønnkål med za’atar, hjemmelaget manakish

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
e
Labneh med sumak:
3 dl gresk yoghurt
½ ts salt
1 ss sitronsaft
1 ts sumak
Lammecarré:
800 g lammecarré
1 ts salt
½ ts sort pepper
2 ss olivenolje
Harissa-chimichurri:
1 stk rød chili, finhakket
1 ss harissa
1 dl frisk mynte, finhakket
1 dl frisk persille, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss granatepleeddik (eller sitronsaft)
4 ss olivenolje
Hjemmelaget manakish:
3 dl hvetemel
½ dl sammalt hvete
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
2 ss za’atar
2 ss olivenolje (til topping)
Sprø grønnkål med za’atar:
200 g grønnkål
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
1 ts za’atar
Raspet fennikelsalat:
1 stk fennikel, i tynne skiver
½ stk sitron, saft og skall
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
½ ts honning
Frø fra ett granateple
Rør sammen gresk yoghurt og salt. Ha det i et osteklede, og la det renne av seg over natten i kjøleskapet. Før servering, rør sammen gresk yoghurt, sitronsaft og sumak.
Krydre lammecarréen med salt og pepper. Brun på alle sider i en varm stekepanne med olivenolje. Legg lammecarréen i en ildfast form og stek videre i ovnen på 200 grader til kjernetemperaturen er 55-58 grader. Dette tar ca. 12-15 minutter.
Bland chili, harissa, mynte, persille, hvitløk, granatepleeddik og olivenolje til chimichurri.
Bland mel, sammalt hvete, bakepulver, salt, vann og olivenolje til en smidig deig. La hvile i 15 minutter. Del i fire emner, kjevle ut små leiver, pensle med olivenolje og dryss over za’atar. Stek i en tørr stekepanne på middels varme til de får brune flekker.
Riv grønnkålen i mindre biter og vend i olivenolje, flaksalt og za’atar. Stek i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter til den er sprø.
Bland fennikel med sitronsaft, sitronskall, olivenolje, flaksalt, honning og granateple rett før servering.
Server lammecarréen med harissa-chimichurri, sprø grønnkål med za’atar, labneh med sumak, hjemmelaget manakish og fennikelsalat.