Lakseburger med ingefær aioli
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g laksefilet
1 ss potetmel
1 stk finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss hakket gressløk
1 dl fløte
1 stk egg
1-2 ts salt
½ ts pepper
Ingefær-aioli
2 eggeplommer
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
40 g fersk ingefær
5 dl solsikkeolje
1 kinahvitløk
Salt
Pepper
Skjær og kutt opp laksefilene i små biter.
Bland fisken i en bolle sammen med resten av ingrediensene.
Kna dette med hendene til alt har blitt blandet godt.
Form fiskemassen til litt store flate kaker og stek dem på middels varme i ca. 4 min i en stekepanne.
Stek fiskeburgeren i 2 min. i ovnen på 180° C.
Ingefær-aioli
Ta eggeplommer, hvitløk, sennep og sitronsaften i en bolle og kjør dette sammen.
Spe med solsikkeoljen i en tynn stråle litt og litt til du ser at aiolien tykner.
Man kan regulere konsistensen på aiolien med litt vann hvis den blir for tykk.
Når man har fått ønsket konsistens kjøre man inn revet ingefær.
Smak til med litt salt og pepper.