Kråkebolle med norsk alpeost
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2 levende, grønne kråkeboller
Finhakket gressløk
Ostechips
100 g lagret, norsk alpeost
Ostekrem
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
150 g revet alpeost
Salt
1 ss hvitvinseddik
Klipp et hull rundt åpningen i skallet. Skrap forsiktig ut innmaten.
Ta vare på den gylne gonaden og kast resten. Dypp gonaden i
iskaldt vann for å rense den litt. La den renne av på kjøkkenpapir.
Ostechips
Riv osten fint. Dryss den i et ca. 5 mm tykt lag på en stekeplate med bakepapir.
Stek den i ovnen på 160 °C i ca. 15 minutter, til osten er gyllen.
Stikk ut sirkler på ca. 4 cm i diameter mens osten er varm.
De blir sprø når de er kalde.
Ostekrem
Smelt smøret i en kjele på middels varme, og visp inn melet.
Tilsett melken litt og litt til en glatt saus. Kok opp og senk temperaturen.
Rør inn ost, salt og eddik til osten har smeltet. Avkjøl. Ha en god skje ostekrem på ostechipsene. Topp med kråkebollegonade, flaksalt og finhakket gressløk.