Krepsefest
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Lake:
5 ltr vann
110 g salt
20 g sukker
God bunt med krondill (ikke fjern blomstene)
2 flasker mørkt øl
Ca 4 kg kreps, levende
Majones
Loff
Sitron
Kok opp alle ingrediensene til laken.
Ha i krepsen (kok litt av gangen) og kok i 8-10 min. Legg de kokte krepsene i en ren skål eller et spann og slå den varme laken over. Sett kaldt, gjerne til neste dag.
Servér krepsen avkjølt med majones, sitron og ristet loff.
Krepsen må være levende. Fisker du selv, må du plassere krepsen i et stort og romslig kar hvor friskt ferskvann får renne gjennom. Dette er viktig for at krepsen skal gjøre fra seg, så slipper du minst mulig av det svarte innholdet i tarmstrengen som løper gjennom halen. Her kan krepsen ha det fint i 1-2 døgn før den kokes.