Italiensk klippfiskgryte
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g klippfisk, utvannet og renset
5 modne tomater
1 gulrot, i små terninger
1 stilk stangselleri, i små terninger
1 liten løk, i små terninger
2 hvitløkfedd, hakkede
5 ss olivenolje
1 ltr kyllingbuljong
Salt og pepper
5 poteter, i terninger
1 neve oliven
1 liten neve flatpersille
1 liten neve basilikum
3 ss pinjenøtter el mandler, ristede
Skjær fisken i porsjonsstykker. Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del kjøttet i små biter.
Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje. Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og evt litt salt. La småkoke ved svak varme i 10 min.
Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 min. Smak til med salt og pepper og dryss over oliven, persille, basilikum og pinjenøtter.
Bytt gjerne ut potetterninger med ris, pasta eller risoni.