top of page

Gravet elg med kantareller, tyttebærvinaigrette, fritert reinlav og einermajones

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

35 minutter

2 eggeplommer
5 einebær, knust og finhakket
1/2 ts hvitvineddik
1,5 dl rapsolje
Flaksalt
400 g gravet flatbiff av elg (kan erstattes med annet gravet kjøtt, rå skiver av viltfileter, eller en god spekeskinke)
1 dl tyttebær (+ ev. noen kreklingbær)
2 ss honning
2 ss små, spede granskudd (kan erstattes med finhakket timian)

2 never reinlav, renset
Solsikkeolje til fritering
Salt

200 g kantareller
1 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
Salt
Karve

I glasset:
En mild, men fatlagret og krydret akevitt.

Visp sammen eggeplommer, einebær og eddik. Spe med oljen i en tynn stråle under stadig visping. Smak til med salt til slutt.

Del kjøttet i tynne skiver og fordel på fire tallerkener. Legg på noen små klatter med einebærmajones.

Bland sammen tyttebær, honning og granskudd. Rør godt, slik at noen av bærene moses.

Varm opp olje til 160 grader. Friter reinlav til det er sprøtt. Legg over på kjøkkenpapir og dryss over salt.

Rens kantarellene og stek dem i en panne med smør. Tilsett sjalottløk mot slutten og krydre med salt og karve.

Fordel tyttebærviniagrette, fritert mose og kantareller over det gravede kjøttet.

Server med flatbrød og gjerne en kremet soppsuppe ved siden av. Pynt med skogsyre.

Bold Title

bottom of page