Bakt harr med asparges og sopp
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 harrfileter (800 g)
8 asparges
Noen løkringer
1/2 kg sopp
1 paprika eller chili
2 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
2 dl fløte
En knivsodd safran
Hvetemel til panering
Salt og pepper
Harr-ruller: Skrap harrfiletene fri for skjell, men behold skinnet på. Lag en rull av fileten, pensle med olje og stek i glovarm olje i ovn med skinnet ut og “skjøten” ned, maksimalt 8 minutter.
Grønnsaker: Aspargesen kokes mør i lettsaltet vann. Løkringene vendes i hvetemel og stekes gylne i olje. Små sopper stekes hele i litt smør, store sopper deles opp.
Saus: Hakk resten av løken og surr den i en kjele med litt smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde. Tilsett fiskekraft og kok ned til 3 – 4 dl. Ha i safran og fløte. Kok ned til ca 4 dl saus. Sil bort det faste før servering.
Servering: Sett harr-rullene på høykant. Skjær toppene av aspargesen og legg til side. De nederste delene av aspargesen hakkes og legges i bunnen av rullene. 2 aspargestopper stikkes nedi hver rull, slik at de stikker opp. Lag et “belte” av paprika eller chili og ha rundt. Anrett soppen og fordel saus rundt.
PS! Kokken syns denne retten er litt harry, men den er både morsom og god!