top of page

Andebryst med fritert wonton

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 store andebryst
1 gulrot
1 løk
50 g bacon
8 wontonplater
2 ss smør
1/2 ltr soyaolje til fritering
Salt og pepper

Saus:
100 g sjalottløk
2 dl vermut
2 dl portvin
3 ltr andekraft
1 kvast rosmarin
50 g smør

Bryst: Andebrystet rutes i skinnet med en skarp kniv. Brun brystene raskt i glovarm panne uten stekefett. Stek dem deretter i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer).
Fritert wonton: Halvparten av løken hakkes og surres sammen med baconet. Pensle wontondeigen med vann og legg bacon- og løkblandingen oppå. Brett sammen deigen så fyllet blir pakket helt inn. Klem sammen kantene. Fritér putene gylne i olje på middels varme.
Garnityr: Resten av løken hakkes, gulroten skjæres i grove terninger. Surr blandingen mør i smør.
Saus: Finhakk sjalottløken og fres den myk og blank i litt smør. Tilsett vermut og portvin og kok inn til det halve. Hell i andekraft og kok sausen inn til 4 – 5 dl. La rosmarinkvasten koke med mot slutten. Sil sausen og rør inn smør.
Servering: Fordel løk- og gulrotblandingen på tallerkenen. Legg gode skiver andebryst oppå og et par frityrputer på toppen. Drypp saus over og rundt.

Bold Title

bottom of page