top of page

Ølbresert lammeskank med byggrynsrisotto og bakte beter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Lammeskank:
4 stk lammeskank
1 ts salt
½ ts sort pepper
2 ss olivenolje
1 stk løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stk gulrot, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
2 ss tomatpuré
3 dl mørkt øl
5 dl lammesjy eller kraft
1 ts timian
1 ts rosmarin
Ovnsbakte beter:
3 stk rødbeter
2 stk gulbeter
2 ss olivenolje
1 ts honning
½ ts salt
½ ts sort pepper
2 ts balsamicoeddik
Byggrynsrisotto:
3 dl byggryn
5 dl kraft fra gryta
2 ss smør
1 dl parmesan, revet

Brun lammeskankene i en stor gryte. Ta ut kjøttet, og fres løk, hvitløk, gulrot og selleri i samme gryte. Tilsett tomatpuré, rør rundt, og hell i øl og kraft. Legg tilbake skankene og tilsett urter. La småkoke under lokk i 3 timer til kjøttet er mørt.
Skrell betene og del i skiver. Vend i olivenolje, honning, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i 23-30 minutter. Drypp over balsamico før servering.
Kok byggryn møre i kraft fra gryta. Rør inn smør og parmesan før servering.
Server lammeskankene med byggrynsrisotto og bakte beter. Server gjerne kraften ved siden av.

Bold Title

© 2025 by Inkognito AS.

Artisjokksalat med ricottakrem

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page