Verdens beste gulrotkake
Tekst og oppskrifter: Pia Strømstad/Inkognito
Når Aina kommer på jobben med gulrotkake, har det lett for å ta av. Aina skjønner ikke helt hvorfor, men dette er altså verdens uten sidestykke beste gulrotkake. Synes vi da.
Lenge trodde vi at det som gjør gulrotkaken hennes ekstra god er at den er så utrolig saftig, men nå har vi skjønt at det er noe mer. For det første er ikke Aina gjerrig med toppingen. Dessuten topper hun alle teskjeer, så det er ekstra mye av alt som er godt. Sånt blir det god kake av.
Men det er en liten hemmelighet til!
Vi har 20 dverghøner hjemme, og fordi eggene er ganske søte og små bruker jeg sju egg fra mine egne høner, forteller Aina. Akkurat det klarer vi ikke å kopiere, men vi kan ta med oss litt av innstillingen til Aina når vi baker. Hun liker å bake og baker så snart hun finner en anledning.
Jeg synes at folk fortjener kake, og det beste jeg vet er å gjøre andre glad, ler Aina.
Oppskriften:
Bruk alltid toppede skjeer!
Visp sammen:
6 egg (eller sju hvis de er veldig små)
6 dl sukker
Ha i:
3,75 dl nøytral olje (f.eks. rapsolje)
3 toppede ts bakepulver
3 toppede ts kanel
3 toppede ts natron
7,5 dl hvetemel
1 kg raspete gulrøtter
Ha kakerøren i en smurt langpanne (ca. 36 x 32 cm), og stek kaken på 180 grader i ca. 40 – 50 minutter.
Fyll:
1 pk Philadelphia-ost, 500 g
Ca. 1 3/4 dl smeltet smør
Ca. 375 g melis
Pisk ingrediensene til fyllet til en jevn og luftig topping. Avkjøl kaken, og smør raust med smørkrem over.