top of page

Tyttebærscones

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

30

7,5 dl hvetemel
125 g smør
0,5 dl sukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 egg
2 dl melk
1 dl tyttebær
1 sammenpisket egg til pensling
Råsukker

Ha mel, smør, sukker, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin, og kjør raskt sammen.
Tilsett egg og melk, og arbeid sammen til en deig.
Ha til slutt i tyttebærene, og kna forsiktig sammen.
Kjevle ut deigen ca. 4 cm tykk, og trykk ut runde kaker med en utstikker.
Legg over kakene på et stekebrett som er dekket med bakepapir.
Pensle kakene med sammenpisket egg, og dryss over råsukker.
Stek sconesene midt i ovn ved 250 °C i ca. 15 minutter eller til de er ferdige.

Server varme scones med chevrekrem, eller annen ost og syltetøy.

bottom of page