top of page

Skreilever på toast med epler

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Skreilevermousse:
250 g fersk skreilever
1 løk, finhakket
1 ss smør
2 ss eplecidereddik
1 ss akevitt
1 egg

4–5 skiver godt brød
Olivenolje og flaksalt
2 epler i tynne skiver
Ca 1 dl eplegelé

Rens leveren fri for hinner og andre ulumskheter. Fres løk i smør. Tilsett eddik og akevitt. Avkjøl noe. Kjør lever og løkblandingen i en mikser. Tilsett egget og kjør sammen. Sil blandingen. Ha blandingen over i en brødform kledd med plastfolie.
Stek i vannbad på 160 °C i ca 30 min, til den føles fast. Avkjøl.

Del brødet i meget tynne skiver. Drypp over olivenolje og dryss over flaksalt. Stek skivene 4–5 minutter på 180 °C til de er sprø. (Legg dem gjerne i kanten av en brødform, slik at enden blir stående opp under steking.)

Forberedes på forhånd:
Skreilevermousse kan stekes ferdig, den holder seg ca 1 uke i kjøleskap. Toast kan stekes.

Ved servering:
Smør leveren på toast. Topp med eple­-skiver og en ørliten skje med eplegelé.

Tips:
Som et alternativ til skreilever, kan avskjæret fra skreien (som brukes til hovedrett) saltes og kokes i olje med hvitløk. Hell oljen av og rør skreien godt sammen med en skje av rødvinsausen (som også brukes til hovedretten).

I glasset:
Forslag til aperitiff, eple-akevittdrink:
1,6 dl linie akevitt og 3,2 dl eplemost shakes med isbiter.
Sil over i glass og topp drinken med en klunk tørr eplecider.

bottom of page