top of page

Sitrusglasert ribbe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g ribbe, hel bit

Saft av 2 sitroner
Saft av 2 appelsiner
1 ts sukker

Salt og pepper
8 kamskjell
Olje til steking

2 persillerøtter
1 vaniljestang
5 dl melk
1 ss mascarpone
Salt

Legg ribben med skinnet ned i en langpanne. Hell over 1 dl vann og dekk til med aluminiumsfolie. Ha i ovn i 30 min på 180 °C. Ta av folien og snu ribben. Stek videre på 180 °C i 40 min. Skru temperatur opp til 200 °C og stek til svoren er sprø.
Kok opp sitron og appelsinsaft. Ha i sukker. Kok til sirup. Del ribben i fire biter og glasér i sirup før servering.
Ha salt og pepper på kamskjellene og stek 30 sek på hver side i olje.
Skrell persillerøttene og kutt i biter. Kok dem helt møre i melk. Kjør til glatt puré med litt av melken og mascarpone. Smak til med salt.

bottom of page