top of page

Røkt rypebryst med krydret rødbetemos

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

4 rypebryst
2 ss salt
2 ts sukker
Røykespon og einekvister
til røyking
2 ss smør

Rødbetemos:
2 dl tyttebær
3 ss brunt sukker
1 stjerneanis, knust i morter
1 ts fennikelfrø, knust i morter
Ca 0,5 dl kraftig øl
Ca 2 dl syltede rødbeter i skiver

Erter:
1 dl grønne erter
1 klatt smør
Flaksalt

Dryss salt og sukker over rypebrystene.
La dem ligge kjølig over natta. Tørk dem godt. Kaldrøyk brystene i ca 20 minutter.
Stek rypebrystene lett i smør før servering.
Kok tyttebær, brunt sukker, krydder og øl til det tykner. Legg i rødbeteskivene og mos det godt sammen.

Ved servering:
Legg rødbetemosen i en ildfast tallerken eller liten form. Varm opp i 4–5 min på 200 °C i ovnen. Ta ut og legg på rypebrystene.

Varm videre i 2–3 minutter, mens du varmer ertene i en kjele med smør og salt. Ta fatet ut og del opp rypebrystene i tynne skiver. Hell de varme ertene over. Servér straks.

Forberedes på forhånd:
Røkte rypebryst og rødbetemos.

Ertene kan legges klare i en kjele med smøret og salt, klar til å settes rett på komfyren.

I glasset:
Servér med et kraftig øl, gjerne av typen scotch ale med røykaromaer og søt malt.

Om du ikke har selv, eller kjenner noen som har kaldrøykeovn, anbefales en liten røykepistol, eller aburøyker.

bottom of page