top of page

Purreterrin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 store purrer
1 ltr grønnsakskraft
100 g salt

2 plater gelatin

Basilikum, frisk
Salt og hvit pepper

Til servering:
Cherrytomater, bakte
Friske urter
Rødløk

Skjær av enden på purren. Snitt den grønne delen halvveis gjennom og skyll godt. Kok purren mør i grønnsakskraften sammen med saltet.
Legg gelatinen i bløt.
Kle en form med plastfolie innvendig, pass på at det henger godt med plastfolie på utsiden av formen. Legg den møre purren på et håndkle. Kutt den like lang som formen. Legg to purrestykker hver sin vei i bunnen av formen. Legg på en plate oppbløtt gelatin og noen blader frisk basilikum. Dryss med salt og nykvernet pepper. Legg på en ny runde purre - det hvite mot det grønne. Deretter legger du på den siste gelatinplaten og ytterligere noen basilikumblader.
Brett plastfolien over og stikk et lite hull, press så ut den overflødige gelatinen og sett formen kaldt med et lett press natten over.
Servér med bakte cherrytomater, friske urter og rødløk.

Alternativt, servér purreterrinen på toast med smørstekte kantareller til.

bottom of page