top of page

Plommeglaserte kyllingvinger

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

18–20 kyllingvinger
Olje og flaksalt

Marinade:
2 dl plommesyltetøy
1/2 dl soyasaus
1/2 dl øl
2 ss revet ingefær
1 ss finhakket chili
2 stjerneanis
1 kanelstang
Saft av 1 sitron
6 plommer, delt i skiver

Marinade:
Kok opp alle ingrediensene til marinaden, utenom plommene. Sett til side og la det trekke i 10–15 minutter.
Bland inn plommeskivene.
Vend kyllingvingene i olje og salt.
Grill dem 15–20 minutter i ovnen på 220 °C til de har fått farge.
Ta dem ut og hell over marinaden. Vend godt sammen.
Grill videre til alle vingene er brune og glaserte.

I glasset:
Servér med et brunt ale, gjerne av typen saison med karamell og mørke malt-toner. IPA fungerer også fint til.

bottom of page