top of page

Norsk rakefisk servert på japansk måte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Ca. 300 g byggryn- og potetblanding
2 nori-plater
200 g rakefisk
1 dl gressløk eller vårløk, finhakket
50 g ørretrogn
4 ss pepperrot, revet
Syltet ingefær
Soyasaus eller Fungi – norsk soppsoya

Byggryn- og potetblanding:
100 g byggryn
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss smør
Ca. 7 dl kyllingkraft eller annen god kjøttbuljong
3 mandel- eller ringerikspoteter, ferdigkokt og kuttet i små terninger
3 ss hjemmelaget majones
1 ss rømme
½ sitron

Legg grynene i bløt over natten i kaldt vann, eller 1 time i varmt vann. Fres grynene med løk og hvitløk i smør. Tilsett varm kyllingkraft i omganger, slik at det hele tiden koker. Kok grynene til de er helt møre og kraften er godt innkokt. Avkjøl. Bland grynene med potet, majones og rømme. Smak til med sitronsaft og revet skall. Form byggryn- og potetblandingen til små baller, ca. 3 cm i diameter.

Del nori-platene i to på tvers. Del dem igjen i strimler, ca. 3 cm brede. Rull ballene inn i nori-strimlene. Fyll med rakefisk, løk og rogn. Server med revet pepperrot, soppsoya og syltet ingefær.

Rakefiskakevitt er naturlig følge til denne retten. Den har en del sødme i duft og vinøse aromaer fra nye fat, noe som gjenspeiler aromaene og smakene i rakefisk. Simers Oslo Aquavit er også et godt alternativ, spesielt om man bruker ekstra mye pepperrot.

bottom of page