Nakkekoteletter ”Sisig”
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Sisigsaus:
2 grønne chili, finhakket
1 ss olje
1 løk, finhakket
2 ss finhakket ingefær
1 ts knust svart pepper
1 dl riseddik
(eller hvitvinseddik)
1 dl ananasjuice
(eller lignende juice)
1 dl finhakket ananas
3 ss soyasaus
2 ss honning
Tørk av kotelettene og pensle dem med olje. Dryss over godt med salt. Grill dem, eller i det minste brun dem hardt i en stekepanne (den gode bruningen er viktig match i forhold til karamelltonene i ølet). Skru ned varmen og la kotelettene steke seg ferdig i pannen, eller la dem få 4–5 minutter i ovnen. Avkjøl.
Sisigsaus:
Fres chili i olje 1–2 minutter, uten at den blir brun. Tilsett løk og fres til den er myk. Ha i resten av ingrediensene. Kok opp og sett til side.
Ved servering:
Del kotelettene i passende biter og sett inn tannpirkerne. Legg på fat. Hell over sisigsausen og servér. Om retten serveres varm, kan hele fatet med kjøtt og saus varmes 3–4 minutter på 200 °C i ovnen.
Forberedes på forhånd:
Sisigsausen.
Kotelettene kan gjerne grilles dagen før, men bør ikke ligge for lenge ferdig delt opp i biter.
I glasset:
I tillegg til å rense opp i ganen, vil en kraftig India Pale Ale kunne matche de sterke smakene og ta igjen noe av de tropiske aromaene i maten.
Retten kan serveres varm eller kald