Lettgravet fjellørret med selleri- og kantarellsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Ca 500 g lettgravet fjellørret
Selleri og kantarellsaus:
200 g sellerirot
Vann og melk til koking
Salt
100 g stekte kantareller
Ev. en liten skvett akevitt
1 ss smør
1/2 agurk, skrelt og delt i biter (eller skåret i kuler med noisettejern)
100 g ørretrogn
Gressløkpuré (se grytekapittel) eller finhakket gressløk
Selleri- og kantarellsaus:
Skrell sellerirot og del i små biter. Kok mør i melk og vann.
Sil av vannet og tilsett kantarellene. Kjør selleri og kantareller i en mikser.
Spe med litt av kokevannet for å få konsistens som en tykk saus.
Ved servering:
Varm selleripuréen i en kjele og visp inn smøret i klatter.
Smak til med litt salt. Del fisk i skiver og legg på tallerken.
Dryss over agurkbiter, ørretrogn og gressløkpuré.
Hell over den varme sausen og servér umiddelbart.
Forberedes på forhånd:
Selleri og kantarellsaus, men ikke visp inn smøret.
Fisken kan deles i skiver. Del agurk i biter og lag gressløkpuré.
I glasset:
Tørr og syrefrisk riesling fra Tyskland eller Alsace. Champagne. Ueiket Chablis. Eller lyst, friskt øl.
Om ørreten er sylfersk – kan den også serveres rå med det samme tilbehøret. Bare dryss over litt salt. Fjellørret fåes også kjøpt i ferskvarebutikker med godt utvalg.