Hummerfrikassé
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 løk
15 asparges
2 gulrøtter
2 hummere (1/2–1 kg)
5 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
50 g ingefær
1 dl søt chilisaus
1/2 ss soyasaus
Salt og pepper
Skrell løk, asparges og gulrøtter. Kutt de nederste 2 cm av aspargesstilkene. Del løken i båter, gulrøttene i 5 mm tykke skiver og aspargesen i 1 cm tykke biter.
Kok opp vann og slipp hummeren oppi med hodet først. Kok i 1 minutt, avkjøl i kaldt vann. Skjær halen i “koteletter” med en sagkniv. Behold skallet på. Skivene skal være 3–4 cm tykke. Knus klørne delvis, slik at man kommer til kjøttet senere.
Varm opp olivenolje i en kjele. Bruk sterk varme. Ha i grønnsakene og hummerbitene og stek i 3–4 minutter. Vend ofte. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær og rør inn chili- og soyasaus. Krydre med salt og pepper og server.