Grillet sjøkreps med ølsmørsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
6 ferske, rå sjøkreps
Olivenolje og flaksalt
1 dl lyst øl
1 ss soyasaus
1 ss revet sitronskall
1 ss sitronsaft
150 g smør
Til servering:
Revet sitronskall
Finsnittet vårløk
Ørret eller lakserogn (kan sløyfes).
Vri hodet av sjøkrepsen. Del halen i to. Fjern strengen. Pensle godt med olje og dryss over salt. Kok øl, soya, sitronskall og sitronsaft inn til det kun er 2–3 ss igjen.
Visp inn smøret i små klatter. Hold sausen lun frem til servering, men ikke la den koke.
Ved servering:
Legg krepsen med kjøttet ned i en glovarm grill eller stekepanne (uten fett). Grill/stek 1 minutt eller 2, til krepsekjøttet er godt brunet/ karamellisert.
Legg sjøkrepsen på et stort fat og bruk en skje til å helle over saus. Dryss over revet sitronskall, vårløk og eventuelt ørretrogn.
Kan forberedes på forhånd:
Reduksjon til sausen, men ikke visp inn smøret. Rens sjøkreps. Riv sitronskall og finsnitt vårløk.
I glasset:
Servér med et lyst og friskt øl: Blonde ale, wit eller pils. Gjerne med sitrusnoter som passer fint til sitrusbasert saus og grillet skalldyr
Kok noen byggryn møre i det samme ølet som serveres til og dryss over ved servering.