Grillet kamskjell i smaksrik saus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
6 ferske kamskjell
Olivenolje og flaksalt
Saus:
4 ss soya
1 hvitløkfedd, knust og finhakket
1 knivsodd kajennepepper
1 ts finrevet fersk ingefær
Saft av 1/2 sitron
1 skive bacon, finhakket
1 vårløk, finhakket
2 ss finhakket frisk koriander
1 ss revet sitronskall
Et par dråper sesamolje
Blomkålpuré:
1 liten blomkål
Melk
1 ss revet sitronskall
1 ss smør
Blomkålpuré:
Del blomkålen i små biter, ha i en kasserolle og tilsett melk til det så vidt dekker. Kok opp og la det koke til blomkålen blir helt mør. Hell av koke-melken og kjør blomkål, sitronskall og smør til en glatt puré i hurtigmikser. Smak til med salt.
Saus:
Kok opp alle ingrediensene til sausen i en liten kjele. Dra kjelen til side og la den avkjøle seg på benken.
Varm opp en grill eller stekepanne. Del kamskjellene i to. Vend dem i olivenolje og flaksalt. Grill (eller stek) kam-skjellene 40–50 sekunder i en grillpanne. Ikke rør kamskjellene underveis i grillingen. De skal varmebehandles hardt, men fortsatt være rå i midten. Legg skjellene rett over i sausen og vend godt sammen.
Ved servering:
Varm blomkålpuréen og fordel i 6 små porsjonskåler. Legg på de lune kam-skjellene og få med all sausen.
Forberedes på forhånd:
Blomkålpuréen. Sausen.
Kamskjellene bør grilles rett før servering
I glasset:
Servér med et lyst og friskt øl: Blonde ale, wit eller pils. Gjerne med sitrusnoter som passer fint til sitrusbasert saus og grillet skalldyr