Gravet elg med jordskokk og valnøttmos
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Ca 300 g gravet elg eller annet viltkjøtt
200 g jordskokker
1 neve valnøtter, finhakket
Melk til koking
150 g smør
Flaksalt
Eventuelt små klyper, eller tannpirkere
Skrubb jordskokkene godt i kaldt vann. Skyll og del i små biter. Kok dem møre i melk. Sil av melken og mos dem sammen med valnøttene. Rør inn smøret.
Avkjøl og smak til med salt.
Del kjøttet i tynne skiver. Legg på en god skje med jordskokkmajones og rull sammen, og bruk en liten klype eller tannpirkere til å sette fast endene.
Forberedes på forhånd
Jordskokk og valnøttmos. De ferdige små munnfullene holder seg godt et par timer i kjøleskap, men dekk dem til med folie.
Servér gjerne de små appetittvekkerne med en «tytt-tonic» til, gin med tyttebær og tonic:
Gravet elg kan gjerne erstattes med tynne skiver av en god viltpølse e.l. Legg i så fall bare en liten skje med jordskokk og valnøttmos på hver skive, uten å rulle det sammen.