top of page

Gravet elg med jordskokk og valnøttmos

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Ca 300 g gravet elg eller annet viltkjøtt
200 g jordskokker
1 neve valnøtter, finhakket
Melk til koking
150 g smør
Flaksalt

Eventuelt små klyper, eller tannpirkere

Skrubb jordskokkene godt i kaldt vann. Skyll og del i små biter. Kok dem møre i melk. Sil av melken og mos dem sammen med valnøttene. Rør inn smøret.

Avkjøl og smak til med salt.

Del kjøttet i tynne skiver. Legg på en god skje med jordskokkmajones og rull sammen, og bruk en liten klype eller tannpirkere til å sette fast endene.

Forberedes på forhånd

Jordskokk og valnøttmos. De ferdige små munnfullene holder seg godt et par timer i kjøleskap, men dekk dem til med folie.

Servér gjerne de små appetittvekkerne med en «tytt-tonic» til, gin med tyttebær og tonic:

Gravet elg kan gjerne erstattes med tynne skiver av en god viltpølse e.l. Legg i så fall bare en liten skje med jordskokk og valnøttmos på hver skive, uten å rulle det sammen.

bottom of page