Grønne speltlomper med varmrøkt laks, sylta polkabeter og sprø speltsnacks
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Sprø speltsnacks
100 g speltperler
1 ts olivenolje
½ ts røkt paprikapulver
½ ts flaksalt
Lomper
3 store never fersk spinat
3 ss ekstra virgin olivenolje
250 g finmalt speltmel
1 ts havsalt
¼ ts bakepulver
2 ss vann
Sylta polkabeter
1 stor polkabete
1 dl eplesidereddik
1 dl vann
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts fennikelfrø
Topping
200 g varmrøkt laks
150 g Snøfrisk eller kremost med urter
1 sylta polkabete (se oppskrift nedenfor)
1 neve sprø speltsnacks
Dill
Kok speltperler som anvist på pakken. Bland kokte speltperler med olivenolje, røkt paprikapulver og flaksalt. Spre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og stek i stekeovn på 175 grader med over- og undervarme i 15–20 minutter, eller til grynene er sprø og gylne.
Kok spinaten i litt vann til den faller sammen, og kjør til puré med olivenolje. Bland spinatpuréen med speltmel, havsalt og bakepulver. Kna til en myk deig, tilsett litt vann om nødvendig. Del i åtte deler og kjevle ut til tynne lomper. Stek hver lompe i en tørr stekepanne over middels varme i 30 sekunder per side. Pakk lompene inn i et kjøkkenhåndkle.
Skrell polkabeten og skjær den i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Kok opp eplesidereddik, vann, sukker, salt og fennikelfrø. Hell den varme laken over polkabeteskivene, og la dem trekke i minst 30 minutter.
Smør lompene med Snøfrisk eller urtekremost. Fordel biter av varmrøkt laks over. Topp med sylta polkabeter og sprø speltsnacks. Pynt med dill.