Fisketartar med syltede jordbær
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2 dl hvitvin, tørr
Litt jordbæreddik
12 jordbær, delte
200 g hvit fisk f.eks. torsk, kveite eller breiflabb
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 lime, saft
Salt og pepper
1 ss gressløk, hakket
1 agurk
4 ts lakserogn
Ha vin i en kjele og kok opp. Skru av varmen. Smak til med litt jordbæreddik og ha i jordbærene. La trekke i 20 min.
Skjær fisken i små terninger, og ha disse i en bolle sammen med olivenolje og limesaft. Krydre med salt og pepper og ha over gressløk. Vend godt sammen. Skrell agurken og del den på langs. Skjær fire lange tynne skiver med en ostehøvel, og rull inn litt fisketartar til du har fire pene ruller. Lag kuler av resten av agurken.
Anrett tartar på fire tallerkener og topp med lakserogn. Legg på jordbær og agurkkuler. Hell litt av laken over og servér.
Pynt gjerne med litt friske urter. Ristet lyst brød smaker godt til.