Braisert sopp med spelt, hjertesalat, tahinidressing og gresskarfrøpesto
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Spelt
320 g speltperler
Tahinidressing
2 ss soyasaus
1 ss tahini
2 ss vann
1 ts revet ingefær
Sitron
Braisert sopp
4 sopp – jeg brukte shiitake
1 ts hvit miso
2 ss soyasaus
4 ss vann
1 ss olivenolje
Salt
Pepper
Gresskarfrøpesto
50 g gresskarfrø
4-5 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss grovhakket bladpersille
1 hvitløksfedd
Salt
Pepper
Hjertesalat
1 hjertesalat
1 ss olivenolje
Kok speltperlene som anvist på pakken.
Bland soyasaus, tahini, vann og ingefær i en blender og miks til glatt. Smak til med sitronsaft.
Varm en stor stekepanne på middels høy varme, tilsett olivenolje, og stek soppen i et par minutter. Krydre med salt og pepper. Rør sammen miso og soyasaus med 4 ss vann, og hell blandingen over soppen. La småkoke i 5–8 minutter.
Bland gresskarfrø, olivenolje, persille og hvitløk i en blender til en grov pesto. Smak til med salt og pepper. Del hjertesalaten i fire. Varm en liten stekepanne på høy varme, tilsett olivenolje, og legg hjertesalaten med snittsiden ned. Stek til den er gyllenbrun på alle snittsidene. Server soppen med speltperler, tahinidressing, pesto og hjertesalat.