top of page

Ølposjert hvalbiff med kål og sennepssaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

1 løk, finhakket
1 ss smør
1 buljongterning
1 ts fennikelfrø
2,5 dl mørk ale
5 dl vann
2 hvalbiffer på ca 200 g
Flaksalt
1/2 spiss- eller nykålhode
10–12 sukkererter

Sennepssaus:
2 sjalottløk, finhakket
2 ss crème fraîche
2 ss fin dijonsennep
2 ss majones
Salt

Fres løk og smør i en liten kjele. Tilsett buljongterning, fennikelfrø, øl og vann. Kok opp. Gni hvalkjøttet inn med salt.

Legg biffen i kraften og la den ligge og trekke (ikke koke) i ca 10 minutter. Hvalkjøttet skal ha en rå kjerne. La det hvile i minst ­5 minutter før serverering.

Del kålhodet i tynne strimler. Kok kålen og sukkerertene møre i vann med salt. Avkjøl i iskaldt vann.

Visp sammen sjalottløk, rømme, sennep og majones. Smak til med salt.

Ved servering:
Anrett kål og sukkererter på et fat. Del hvalkjøttet i tynne skiver og legg over. Topp med sennepssaus og gjerne noen friske urteblader.

Forberedes på forhånd:
Dressing. Hvalbiffene kan posjeres dagen i forveien. Kok og avkjøl kål og sukkererter.

​I glasset:​

Servér med et fyldig mørkt ale, gjerne med karamell og malttoner som matcher det mørke hvalkjøttet fint. Klart du bruker den samme ølen som du drikker i posjerings-vannet.

Retten kan serveres varm eller kald! ­
Ta vare på posjeringsvannet etter bruk, det kan brukes i f.eks løksuppe e.l.

bottom of page