top of page

Skogsbærgelé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

200 g skogsbær
200 g sukker
1 ½ dl vann
3 g sitronsyre
15 g pektin

50 g perlesukker til pynt
Kok skogsbær, 100 g sukker, vann og sitronsyre i en kjele. La det koke under
lokk et par minutter. Sil saften gjennom en finmasket sikt, og kok opp saften igjen.
Rør sammen pektin og 3 ss sukker og rør det inn i den kokende saften.
Skru ned varmen og tilsett resten av sukkeret. Rør til sukkeret er oppløst og saften er helt klar. Kle en form med bakepapir. Jo større form, jo tynnere blir geléen.
Hell saften i formen og la den stivne, gjerne til dagen etter.
Skjær geléen i terninger og rull dem i perlesukker.

ELEGANT TITLE

bottom of page