top of page

SKOGSBÆRDRØM

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Nøttebunn
75 g hasselnøtter
75 g melis
2 eggehviter

Sukkerbrødbunn
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1/4 ts bakepulver

Vaniljekrem
2 eggeplommer
40 g sukker
10 g maisenna
1/2 vaniljestang
1 1/2 dl H-melk
1 dl kremfløte

Solbærgelé
2 1/2 dl solbærsaft
1 ts sitronsaft
1/2 ts agar agar

BLÅBÆRPURé til
fyll og frosting
3 dl solbær

Solbærcurd
2 eggeplommer
50 g sukker
3 ss dl solbærpuré
20 g usaltet smør

BLÅBÆRFROSTING
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
35 g melis
3 ss blåbærpuré
1/2 dl kremfløte
Ev. konditorfarge

Nøttebunn
Kjør hasselnøtter og melis i food
processor til nøttene er finmalt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig i nøttemassen.
Kle bunnen av 1 liten springform,
15 cm, med bakepapir. Smør kanten med smør eller olje. Hell røren i
formen, og stek bunnen på 160 °C i
35-40 minutter. Stikk en kakepinne i den for å kjenne om den er ferdig.

Sukkerbrødbunn
Pisk egg og sukker i 6-8 minutter til stiv og luftig eggedosis. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig i eggedosisen.
Kle bunnen av 2 små springformer,
15 cm, med bakepapir. Smør kanten med smør eller olje. Hell røren i formene, og stek bunnene på 160 °C i 35-40 minutter. Stikk en kakepinne i dem for å kjenne om de er ferdige.

Vaniljekrem
Visp eggeplommer, sukker og
maisenna i en bolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
Kok opp frø, stang og melk i en kjele. Ta ut vanilje­stangen, og hell den varme melken over eggeblandingen mens du pisker godt. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp igjen. Rør godt til vaniljekremen tykner. Avkjøl.
Visp kremfløten og vend den inn i vaniljekremen.

Solbærgelé
Varm solbærsaften og smak til med litt sitronsaft. Tilsett agar agar og
kok opp. Hell saften i en liten form, ikke stort mer enn 15 cm bred. Avkjøl.
Når geléen er stiv, bruker du en springform, 15 cm, til å skjære ut
en sirkel som er like stor som kakebunnene.

BLÅBÆRPURé
Mos blåbærene med stavmikser og
sikt bærene så du får en fin puré.

Solbærcurd
Bland eggeplommer, sukker og solbær­puré i en kjele. Kok opp under stadig omrøring til blandingen blir god og tykk, ca. 10 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett smøret litt etter litt. Bland godt. Avkjøl.


BLÅBÆRFROSTING
Pisk kremosten myk. Sikt inn
vaniljesukker og melis. Rør inn
blåbærpuré og ev. litt lilla konditorfarge. Tilsett kremfløten litt og litt mens du visper til en myk og glatt krem. Blir kremen for løs, kan du sette den i kjøleskapet en times tid.

Montering
Legg nøttebunnen på et kakefat.
Topp med solbærgeléen og fordel solbærcurd på toppen.
Legg en sukkerbrødbunn på toppen
og fordel vaniljekremen over.
Topp med den siste kakebunnen, og kle hele kaken med blåbærfrostingen.

ELEGANT TITLE

bottom of page