top of page

Rabarbraterte med hvit sjokoladekrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Mørdeig
250 g hvetemel
175 g romtemperert smør
45 g sukker
1 egg

Hvit sjokoladekrem
75 g hvit sjokolade
1 vaniljestang
1 sitron
150 g kremost
50 g smør
20 g melis

Rabarbra
3-4 stilker rabarbra
Litt sitronsaft

Mørdeig
Kjør alle ingrediensene til en jevn deig i en hurtigmikser. Kle deigen med plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Klem deigen ut i en smurt paiform. Prikk den lett og stek den på 200 °C nederst i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl den på kjøkkenbenken før du fyller tertebunnen.

Hvit sjokoladekrem
Smelt sjokoladen. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Vask sitronen, riv skallet og press saften.
Pisk vaniljefrø, sitronskall, kremost, smør og melis luftig. Smak til med sitronsaft. Vend inn smeltet sjokolade.
Fordel kremen i mørdeigsskallet.

Rabarbra
Skyll rabarbraen, men ikke skrell den. Kok den i vann med litt sitronsaft i 1-2 minutter til den er litt myk. Skjær rabarbra­stilkene i ca. 3 cm lange biter på skrå og fordel dem på toppen av sjokoladekremen.

ELEGANT TITLE

bottom of page