Rabarbraterte med hvit sjokoladekrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8
Mørdeig
250 g hvetemel
175 g romtemperert smør
45 g sukker
1 egg
Hvit sjokoladekrem
75 g hvit sjokolade
1 vaniljestang
1 sitron
150 g kremost
50 g smør
20 g melis
Rabarbra
3-4 stilker rabarbra
Litt sitronsaft
Mørdeig
Kjør alle ingrediensene til en jevn deig i en hurtigmikser. Kle deigen med plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Klem deigen ut i en smurt paiform. Prikk den lett og stek den på 200 °C nederst i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl den på kjøkkenbenken før du fyller tertebunnen.
Hvit sjokoladekrem
Smelt sjokoladen. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Vask sitronen, riv skallet og press saften.
Pisk vaniljefrø, sitronskall, kremost, smør og melis luftig. Smak til med sitronsaft. Vend inn smeltet sjokolade.
Fordel kremen i mørdeigsskallet.
Rabarbra
Skyll rabarbraen, men ikke skrell den. Kok den i vann med litt sitronsaft i 1-2 minutter til den er litt myk. Skjær rabarbrastilkene i ca. 3 cm lange biter på skrå og fordel dem på toppen av sjokoladekremen.