Rømmeis med syltede bjørnebær og sprø surdeig
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Rømmeis
400 g Rørosrømme
100 g vann
100 g sukker
Syltede bjørnebær
20 fine bjørnebær
200 g sukker
100 g vann
100 g eddik
Bjørnebærsyltetøy
200 g bjørnebær
200 g solbær
100 g sukker
1 ss potetmel
Sprø surdeig
100 g surdeig
2 ss maisennamel
2 ss siktet hvetemel
Ca. 1 dl vann
2 l frityrolje
2 ss frysetørkede bjørnebær
Rømmeis
Kok opp vann og sukker og la det kjøle ned før du blander det med rømmen. Kjør det i iskremmaskin.
Syltede bjørnebær
Kok opp sukker, vann og eddik og la det stå
og bli lunkent. Legg bjørnebærene i syltelaken.
Hvis du skal oppbevare dem lenger lar
du syltelaken bli helt avkjølt før du har i bjørnebærene på et syltetøyglass.
Bjørnebærsyltetøy
Kjør bjørnebær og solbær i en blender.
Sil av skall og frø. Bland bærsaften med sukker i en kjele. Tilsett potetmel litt av gangen under kraftig omrøring til du får et fin syltetøykonsistens. Avkjøl.
Sprø surdeig
Rør sammen surdeig, maisenna, hvetemel og vann, og la det svelle i 30 minutter. Ha det i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen. Varm oljen til 170 °C og klem ut røren i en tynn stråle i en jevn bevegelse så røren legger seg oppå hverandre og danner et mønster. Friter røren til den er sprø og gyllen.
Dryss over knuste, tørkede bjørnebær mot slutten.
Servér rømmeisen med bjørnebærsyltetøy og sprø surdeig. Topp med syltede bjørnebær.